p690, Rohatyna w Kryspinowe
Prośba o rozmiar głośników do O1
Zwiń
X
-
Prośba o rozmiar głośników do O1
Witam
Wiem, że temat był wielokrotnie poruszany, ale nie mogę znaleźć jednolitej odp jaka ma być średnica głośnika w tylną półkę do Octavii 1 SEDAN! Wiem, że są opinie sprzeczne np "po co" , "niepotrzebne", ale bym poprosił o podanie wielkości szczegółowo, jeżeli to możliwe włącznie z odległościami montażowymi pomiędzy otworami
pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez pstrykacza jaki rozmiar mają te w przednich drzwiach i jakie najlepiej kupić w rozsądnej cenie?Na spocie pewnie posluchasz albo juz sluchales
Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Martens, Róg blachy do której jest przykręcona prowadnica musisz zagiąć jak na załączonym zdjęciu
Zwrotnicę polecam zamontować już w przedziale pasażerskim pod tapicerka na dole slupka przedniego drzwi. W razie czego masz ułatwiony dostęp do mocowania kabli. (w razie dokładania wzmacniacza czy innych dodatkowych modyfikacji z wymianą zwrotnicy włącznie) Na pewno nie mozna jej zalepić matamiw drzwiach.
Załączone plikiTomek
Komentarz
-
-
Potrzebuję jeszcze kupić skrzynię basową i wzmacniacz 4-kanałowy. I tu pytanie? Co wybrać nie wydając zbyt wiele kasy? Oczekiwałbym czystego dźwięku z miękkim basem, bez konieczności zagłuszenia całej dzielnicy. Audiofilem też nie jestem choć słuch podobno mam dobry. Niektórzy inwestują w sprzęt najwyższej klasy by potem słuchać MP3)) Pytanie tylko po co im taki sprzęt? Zastanawiam się czy zwykły MAGNAT Edition nie będzie wystarczający? Co sądzicie?
Komentarz
-
-
Martens, zpluta dobrze radzi. Po dobrym wygłuszeniu i usztywnieniu głosników dystansami z MDF'u pojawi się tyle basu że będziesz go przykręcał w ustawieniach radia. Jak chcesz to mogę Ci zaproponować odsłuchanie w W-wie jak grają głosniki pod dziadowskim oryginalnym radiem Symphony Skody po wygłuszeniu drzwi. Też myślałem o wzmocnieniu basu jakąś skrzynką ale po wygluszeniu pojawiło sie go tyle że zrezygnowałem z 4-kanałówki na rzecz dwukanałowego wzmaka Ground Zero 2100XII aby napedzić sam przód. Jutro przywozi mi go kurier tak więc jak chcesz posłuchać efektu samego wygłuszenia to śpiesz się
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karol0012Koledzy jak najlepiej poprowadzić przewody głośników od tylnej półki do radia? tunelem pod wykładziną i pod tylną kanapą? jak poprowadzić w tylnich drzwiach kable od syczków? poproszę o małe instrukcjeRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MartensGłośniki HIFONICS TX 6.2C TITAN SERIES, wzmacniacz MAGNAT EDITION FOUR, subwoofer CLARION SW3013B, do tego miałem wysłużone radyjko BLAUPUNKT VALENCIA MP36. Naprawdę fajna muzyka względnie tanim kosztem.
Teraz tylko dam ci dobrą radę opartą na własnym doświadczeniu: masz w miarę kompletny system, jesteś zadowolony z brzmienia, przyjemnie ci się jeździ słuchając muzyki... ZA WSZELKĄ CENĘ UNIKAJ OKAZJI DO POSŁUCHANIA MUZYKI W SAMOCHODZIE OPARTYM NA LEPSZYCH KLOCKACH, NIE JEŹDZIJ NA SPOTY I ZAWODY, NIE ODWIEDZAJ ZAPRZYJAŹNIONYCH ZAKŁADÓW CAR AUDIO... CA wciaga jak bagno a koszta rosną logarytmicznie.
:diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz